paardrijvakantie Lac de Veronne

ponyclub Extra: met cursus Paardentaal

paardijvakantie Dordogne
Op zondag kennismaking en kleine demonstratie
onafhankelijke zit oefenen
Ook gevorderde ruiters krijgen zitles, omdat een goede balans en onafhankelijke zit belangrijk is voor ruiter en paard
picknick met pony's
Voor wie was die wortel zeg je?
paardrijvakantie Lac de Veronne
Cursisten Paardentaal maken buitenrit

Ponyclub Extra met de cursus Paardentaal is voor gevorderde ruiters van 12 tot 17 jaar met een passie voor paarden.
Wil je echt je paard leren ‘lezen’ zodat je weet wat hij zegt met zijn lichaamstaal èn hoe je daar het beste op reageert met jouw lichaamstaal, dan is deze cursus exact wat je zoekt.

Grondwerk en buitenritten
Je krijgt les in de roundpen (grondwerk), in de bak en we maken natuurlijk mooie buitenritten in de omgeving van het Lac de Veronne. Soms gaan we wandelen naast de pony of houden onderweg een picknick. Ook assisteer je een uur per dag bij de pony-club, je begeleidt dan je ‘eigen’ pony of paard terwijl er een beginner op zit.

Voor dressuur- en recreatieruiter
We verwachten van je dat je je – als ervaren ruiter – durft openstellen voor een nieuwe of andere manier van je paard benaderen. Dat je energiek kunt zijn, dat je jezelf toestaat fouten te maken. Daartoe moet je misschien sommige gewoonten afleren en nieuwe aanleren. Maar met als resultaat: nog meer plezier voor jou en je paard, en een optimale samenwerking, om je doel als dressuur- of recreatieruiter te bereiken.

Prijs: 280,- per week (5 x 3 uur les)
Les van maandag t/m vrijdag, in een groepje van maximaal 4 ruiters.
Op zondagmiddag is de kennismaking, geven we een kleine demonstratie en maken we de indeling in groepjes.

De niveau’s bij Ponyclub Extra:
1. gevorderde ruiters, nog onbekend met Clever Horsemanship
2. gevorderde ruiters die al les hadden in Natural Horsemanship
3. gevorderde ruiters die vaker een cursus bij ons volgden

Elk jaar hebben we weer een nieuw programma, waarin je telkens bijleert. We besteden uiteraard aandacht aan lichaamstaal op de grond, lichaamstaal in het zadel, en gymnastische oefeningen voor het paard, zoals cavaletti, buigingen van de hals, schouders en zijwaartse gangen. In het zadel en er naast. Ook krijg je gymnastische oefeningen voor jezelf, zodat je je ledematen onafhankelijk kunt bewegen, en een goede onafhankelijke zit ontwikkelt.

reserveer hier je vakantie mèt cursus paardentaal

“Je hoeft nooit meer energie te geven, dan 1 paard hoger in hiërarchie. Dus is je paard no. 3 in de kudde, geef dan de energie van no. 2. ”
Chris Irwin in Horses don’t lie.

Clever Horsemanship en Horsefulness
De basis is Natural Horsemanship (Pat Parelli), maar omdat het eigenlijk onnatuurlijk is dat we als roofdier gezellig met het vlucht- en prooidier optrekken, noemen we het Clever Horsemanship.
Chris Irwin heeft ons gesterkt in onze zienswijze.
Horsefulness – ontwikkelt door Karine Vandenborre van www.horsefulness.be – staat bij ons hoog in het vaandel. Karine heeft in oktober 2016 met onze paarden aan het Lac de Veronne een videocursus opgenomen, die aansluit op haar programma ‘In connectie met je paard’.
Heb je vragen, wil je eerst meer weten alvorens te reserveren? Schrijf vrijblijvend naar vakantie@lacdeveronne.com en Margot Boetes schrijft je dezelfde dag nog terug.
Bekijk de video op de pagina paard & pony, om een impressie te krijgen hoe leuk zo’n vakantie is.

vakantie aan een Frans meertje met paarden en pony's