corona

het coronabeleid aan het Lac de Veronne (onderaan pagina info over corona-beleid Franse overheid, die de deur per 9 juni weer open heeft gezet voor Nederlandse vakantiegangers!)

Omdat we een beperkt aantal plaatsen hebben, dient iedereen ruim vooraf te reserveren. We hebben deze zomer geen ruimte om ‘passanten’ te herbergen.

Want: elk kamperend gezin krijgt in het sanitairgebouw een eigen douche, wc en wascabine op naam!
Gedurende je verblijf dien je het zelf schoon te houden.
Op de wisseldagen maken wij schoon en ontsmetten volgens de richtlijnen voor corona.

Het afwasgedeelte is wel voor gemeenschappelijke gebruik, maar de wasbakken zijn onderling gescheiden met transparante schermen.

De vakantiehuisjes èn de tenthuisjes hebben eigen sanitair.

Bij het terras aan het water is geen toilet. Je gebruikt ook dan je eigen sanitair (is op loopafstand).

Bij het terras aan het water is wel de bar met self-service te gebruiken. In de ochtend is er brood (alleen in het hoogseizoen) van de bakker uit het dorp. Het restaurant is niet open.

Annuleren
Mag er wel gereisd worden, maar moet je in quarantaine of isolatie, dan is het een zaak voor je reis- en annuleringsverzekering, te vergelijken met andere privé-omstandigheden waarom je vakantie onverhoopt niet door zou kunnen gaan.

Heb je voor een bepaalde periode gereserveerd maar besluit je vervolgens eerder naar huis terug te willen ivm bijvoorbeeld een door je werkgever verplichte quarantaine o.i.d., ook dan is het een zaak voor je annuleringsverzekering, of voor je werkgever.

Als je hebt gereserveerd en van overheidswege mag je niet naar Frankrijk (code rood of code oranje), dan kan je kosteloos annuleren en krijg je het reeds betaalde bedrag terug. We werken niet met vouchers omdat we je niet willen verplichten een volgende vakantie naar ons toe te komen 🙂

We kijken ernaar uit jullie straks te mogen verwelkomen!


update 9 juni 2021:
Frankrijk zet de deur weer open voor Nederlandse vakantiegangers! Met een ‘pass sanitaire’ in je telefoon of op papier ben je overal welkom. In die ‘pass sanitaire’ staat te lezen dat je corona hebt gehad, of volledig bent gevaccineerd of een negatieve PCR-test kunt tonen. In Frankrijk vinden ze het ook goed als je je vaccinatie hebt laten noteren in je gele vaccinatieboekje.
Op de stations en vliegvelden is er stringente controle, kom je met de auto dan wordt er steekproefs gewijs gecontroleerd.
Er zijn nog wel regels: mondkapjes zijn verplicht op de meeste openbare plekken.
Er is ook nog een avondklok, maar nu niet meer vanaf 21.00 uur maar vanaf 23.00 uur!
De restaurants en bars zijn weer open; je mag met maximaal zes mensen aan één tafel.
De musea zijn ook weer open.

update 5 mei 2021:
De Franse overheid komt met een hoopvolle en schematische weergave van hun stappenplan:

corona_mei21

hoopvol stappenplan

update 4 april 2021:
Sinds gister is er weer in heel Frankrijk, dus nu ook in de Dordogne, een complete lockdown èn avondklok. Alleen essentiele winkels zijn open en je mag niet verder dan 10 km van huis en vanaf 19.00 uur niet meer op straat. Maar tijdens deze paasdagen mag je bij wijze van uitzondering wel je familie bezoeken. En de verwachting is: de lockdown is tot eind april; vanaf mei kunnen de terrassen, restaurants etc. weer open.
We’ll keep you posted!

vakantie aan een Frans meertje met paarden en bootjes