workshop, vanaf 17 jaar

workshop in de roundpen
workshop rijden
workshop in de buitenbak
Aan het Lac de Veronne geven we verschillende workshops met onze paarden.
Een workshop is drie uur aaneengesloten, de prijs is 60,- per keer.
Je kunt je inschrijven voor meerdere workshops:
1). kennismaking met de lichaamstaal van paarden
Paarden liegen niet. Je leert hier kijken naar de bewegingen die het paard maakt, en wat die bewegingen betekenen. En hoe je daarop het beste kunt reageren, om een goede band met het paard op te krijgen. Een aanrader voor ouders die hun kind op de manege helpen, maar meer van paarden willen leren begrijpen. Je krijgt theorie, een demonstratie, en je doet zelf ervaring op. Je blijft op de grond, bij deze workshop ga je niet rijden.
2). workshop grondwerk
Je werkt in de roundpen en in de bak. Je leert dat ‘werken’ ook kan kan betekenen: even helemaal niks willen of moeten doen. Je leert reflexen af, en je leert nieuwe reflexen aan. Het paard is je leraar, want aan hem kun je goed zien welke beweging van jou invloed heeft op de zijne en andersom. Je werkt met het paard vrij en aan de leadrope.
3). workshop buiten rijden.
Wanneer het paard een goede connectie heeft met zijn ruiter, vindt hij het prima niet zijn kuddegenoot te volgen in het rijtje maar samen te werken met zijn ruiter. De omgeving van het Lac de Veronne is ideaal voor buitenritten: uitgestrekte bossen, mooie groene valleien. We rijden met een touwhalster (dus zonder bit), dit vraagt soms een iets andere aanpak dan dressuurruiters gewend zijn, maar als je het principe snapt, krijg je die vaardigheden snel onder de knie. Je hoort eerst een workshop grondwerk te doen, alvorens je mee naar buiten kunt.

reserveer hier je vakantie

vakantie aan een Frans meertje met paarden en bootjes