kamperen

De plekken worden gemarkeerd door bomen, niet door nummers of perkjes

Het kampeerterrein aan het Lac de Veronne is glooiend en ruim, onder schaduwrijke loofbomen, met plateau’s boven de vallei en uitzicht op het water;  veldjes voor gezinnen waar de kinderen snel nieuwe vriendjes maken; en rustige plekken. Een ding is zeker: aan het Lac de Veronne struikel je niet over de scheerlijnen van de buren.

Het middenterrein: gezinstent met een tentje voor de kinderen erbij
Plek in de vallei, achter de dijk, zonder elektra

Aan zwemwater
Het Lac de Veronne is het zwemmeer met bronwater, met strand en groene oevers; achter het dijkje ligt ook nog een kleine visvijver, mooi omzoomd door wilgen.

Vooraf en tijdig reserveren is absoluut noodzakelijk, want het terrein is groot, maar sinds corona krijgt elk kamperend gezin een eigen w.c., een eigen douche, en een eigen wascabine in het sanitairgebouw. Er komt een bordje met je naam op de deuren. Dat betekent dat we net zoveel gezinnen kunnen herbergen als er douches zijn. Samen met de tenthuisjes en huisjes kunnen we in totaal 19 gezinnen tegelijk ontvangen.

Bij aankomst krijg je een rondleiding.
Heb je een voorkeur voor een specifieke plek, geef die s.v.p. bij boeking door, we houden daar graag rekening mee.

Veel gezinnen komen terug, omdat ze de rust zo op prijs stellen. Het zijn veelal de wat hoger opgeleide Nederlanders, Engelsen, en sportieve Fransen.

Of helemaal vrij, ver van het sanitairgebouw, maar wel bij een kraantje

Auto-vrij
Het terrein is auto-vrij, na 23.00 uur is het er rustig. Aan het Lac de Veronne zijn geen ‘toeters met bellen’, er is géén animatie-team, we organiseren niets en er schalt geen muziek.
Wat je wel hoort zijn de vogels – ijsvogel, uil, roofvogels, roerdomp en specht – kikkers, en soms een balkend reetje of een grazend paard.
En, wel heb je de beschikking over de zeilbootjes en de roeiboot; zijn er leenfietsen; en mooie wandel- en fietsroutes met ingetekende kaartjes. Gratis.

Kampeerplek bij het meer

Terras, brood; en geen wifi meer
Op het terras is geen wifi, en op de kampeerplekken evenmin. Dat was sinds kort anders, maar tijdens de laatste voorjaarsstorm zijn de ontvangers/zenders stuk gewaaid. In Frankrijk zijn alle leidingen bovengronds, zodat wel vaker de stroom etc. uitvalt. Gelukkig zijn er moderner oplossingen. Tethering gebruikten de meeste mensen toch al, want die verbinding is veel sneller. Mogelijk moet je je prepaid-saldo tijdelijk iets opwaarderen. Dat verschilt per gebruiker / aanbieder.
Ook Mifi is populair.

In het hoogseizoen brengt de bakker uit Monpazier brood en broodjes.

Op het terras aan het water kun je heerlijk zitten, een ijsje eten of een drankje drinken.

Prijs per nacht laagseizoen:
26
juni – 10 juli

21 aug 11 sept
hoogseizoen:
10 juli
21 aug
12 personen en plek 25,00 35,00
Extra persoon * 5,00 5,00
Kind 2 tot 4 jr 2,50 2,50
hond mee 5,00 5,00
Elektra per nacht 5,00 5,00
Koelkast per week 35,00 35,00
 * een kampeerplek is geschikt voor maximaal 6 personen.
Prijs is inclusief: parking; toegang tot strand en zwemmeer, gebruik van zeil- en roeiboot; leenfiets; fiets- en wandelroutes; warm water
Bij code rood of oranje (dus wanneer er niet gereisd mag worden vanwege de pandemie) krijg je het reeds betaalde terug. Annuleer je om andere redenen terwijl er wel gereisd mag worden, dan is het een zaak voor je annuleringsverzekeringWe hopen je komende zomer (weer) te mogen begroeten!

vakantie aan een Frans meertje met paarden en bootjes