kamperen

De plekken worden gemarkeerd door bomen, niet door nummers of perkjes

Het kampeerterrein aan het Lac de Veronne is glooiend en ruim, onder schaduwrijke loofbomen, met plateau’s boven de vallei en uitzicht op het water;  veldjes voor gezinnen waar de kinderen snel nieuwe vriendjes maken; en rustige plekken. Een ding is zeker: aan het Lac de Veronne struikel je niet over de scheerlijnen van de buren.

Het middenterrein: gezinstent met een tentje voor de kinderen erbij
Plek in de vallei, achter de dijk, zonder elektra

Aan zwemwater
Het Lac de Veronne is het zwemmeer met bronwater, met strand en groene oevers; achter het dijkje ligt ook nog een kleine visvijver, mooi omzoomd door wilgen.

Vooraf en tijdig reserveren is absoluut noodzakelijk, want het terrein is groot, maar sinds corona krijgt elk kamperend gezin een eigen w.c., een eigen douche, en een eigen wascabine in het sanitairgebouw. Er komt een bordje met je naam op de deuren. Dat betekent dat we net zoveel gezinnen kunnen herbergen als er douches zijn. Samen met de tenthuisjes en huisjes kunnen we in totaal 23 gezinnen tegelijk ontvangen.

Bij aankomst krijg je een rondleiding.
Heb je een voorkeur voor een specifieke plek, geef die s.v.p. bij boeking door, we houden daar graag rekening mee.

Veel gezinnen komen terug, omdat ze de rust zo op prijs stellen. Het zijn veelal de wat hoger opgeleide Nederlanders, Engelsen, en sportieve Fransen.

Of helemaal vrij, ver van het sanitairgebouw, maar wel bij een kraantje

Auto-vrij
Het terrein is auto-vrij, na 23.00 uur is het er rustig. Aan het Lac de Veronne zijn geen ’toeters met bellen’, er is géén animatie-team, we organiseren niets en er schalt geen muziek.
Wat je wel hoort zijn de vogels – ijsvogel, uil, roofvogels, roerdomp en specht – kikkers, en soms een balkend reetje of een grazend paard.
En, wel heb je de beschikking over de zeilbootjes en de roeiboot; zijn er leenfietsen; en mooie wandel- en fietsroutes met ingetekende kaartjes. Gratis.

Kampeerplek bij het meer

terras Lac de Veronne
Terras aan het water

Terras aan het water
Op het sfeervolle terras aan het water kun je heerlijk zitten, en je zelf een drankje inschenken. Er is ook een tafeltennistafel in de schaduw. Wifi is er niet meer, tijdens de laatste najaarsstorm zijn de ontvangers/zenders stuk gewaaid. In Frankrijk zijn alle leidingen bovengronds, zodat wel vaker de stroom etc. uitvalt. Gelukkig zijn er moderner oplossingen. 4G is veel sneller. Mogelijk moet je je prepaid-saldo tijdelijk iets opwaarderen. Dat verschilt per gebruiker / aanbieder. Ook Mifi is populair.

In het hoogseizoen brengt de bakker uit Monpazier brood en broodjes.

Op het terras aan het water kun je heerlijk zitten, een ijsje eten of een drankje drinken.


tarieven 2024
kampeerplek aan het Lac de Veronne
elk kamperend gezin krijgt eigen wc en douche, op naam; dus reserveren is een must
prijs
per nach
t
13/07-24/08 29/06-13/07
24/08-07/09
22/06-29/06
31/08-14/09
1-2 personen 45,- 40,- 30,-
extra persoon 5,- 5,- 5,-
elektra 7,- 7,- 7,-
hond mee 5,- 5,- 5,-
koelkast huren 7,- 7,- 7,-
inclusief: parking t/o kampeerterrein; toegang tot strand & meer; gebruik van zeil- en roeiboot; leenfiets; fiets- en wandelroutes; toeristenbelasting

Is het een geschikte vakantieplek voor jou?
De sfeer is informeel. Het terrein is groot, met schaduwplekken, en er heerst een aangename kalmte. De receptie is meestal onbemand, omdat we op het terrein of bij de paarden zijn.
Op het terras kun je zelf een drankje of brood pakken, je schrijft op wat je hebt gebruikt en betaalt later.
Je hebt veel privacy.
Er is geen muziek, je hoort de vogels, het kabbelende water, het briesende paard.
Het terrein is auto-vrij (je moet dus lopen met je boodschappen) maar bij aankomst en vertrek mag je wel naar je plek om uit- en in te laden.
Voor kinderen en volwassenen zijn er workshops en lessen met de paarden en pony’s. We doen meer naast het paard, en minder op het paard. Het is anders dan op de meeste maneges. Zie hiervoor: info over de cursus en workshop
Maar ook zonder paard is het heerlijk aan het Lac de Veronne.
Wel wat saai kan het zijn voor pubers die een disco willen, want er is geen disco, en evenmin een jongerenveldje, geen animatie. Maar hou je van zwemmen, zeilen, van de natuur (en wil je een interessante cursus met een paard volgen die je de ogen doet openen) en vind je het gezellig om met je ouders mee te gaan, dan is het er ook voor pubers een superplek.
De meeste gezinnen hebben kinderen tussen de 4 en 14 jaar. We hebben complete gezinnen, samengestelde gezinnen, een-ouder-gezinnen, en mensen zonder kinderen. Maar ze hebben één ding gemeen: ze vinden de ruimte en de rust ontspannen, èn genieten van (her)nieuw(de) contact met de andere kampeerders, op het strandje, bij de afwas, op het terras, bij de paarden, of bij een kampvuurtje (Margot noemt dat: mensen met dezelfde ‘kleur’ ontmoeten elkaar hier bij toeval; en daaarmee bedoelt ze niet politieke -, haar- of huidskleur, ‘kleur’ is in dit verband: dezelfde soort interesses, manier van doen, beroep (veel zzp’ers ook), hobby, talent) Maar niets hoeft.
Er is geen openbaar vervoer in de Dordogne. Het dichtstbijzijnde treinstation is Belves. Er is een luchthaven in Bergerac waar Transavia op vliegt vanuit Rotterdam. Het Lac de Veronne is ongeveer 1000 km vanaf Nederland.We hopen je komende zomer (weer) te mogen begroeten!

vakantie aan een Frans meertje met paarden en bootjes