paardrijvakantie Lac de Veronne

cursus Horsemanship

oefenen met touwhalster en neckrope
samenzijn en verzorgen
samen verkoeling zoeken in het meer
Los leiden tijdens cursus in het voorjaar
Even langs je vakantiehuisje
Heb je echt een passie voor paarden en pony’s, dan is deze 2-weekse training speciaal voor jou. Hier leer je een paard ‘lezen’ en hier leer je hoe je met minieme en precieze bodylanguage kunt antwoorden.

Grondwerk en buitenritten
De eerste week krijg je vooral les in de buitenbak: het paard is vrij, je leert een werkelijke connectie maken; daarna besteden we aandacht aan een reeks grondwerk-oefeningen die de basis zullen vormen voor rijden zonder bit. Soms gaan we ook in de roundpen oefenen, met en zonder paard. Je leert het paard te leiden over paadjes, aan de leadrope, maar ook helemaal vrij! Soms gaan we vroeg op pad, en houden we een pick-nick in een grazig weitje. Soms gaan we samen met het paard het meertje in. In de tweede week besteden we aandacht aan het rijden: zonder bit, zonder gebruik van hakken of zweep, maar mèt energie. Vermoedelijk moet je een paar eerder aangeleerde reflexen afleren. Ook besteden we aandacht aan verzorging, bijvoorbeeld: hoe geef je zonder morsen een wormenkuur, wat doe je als tijdens het hoeven uitkrabben het paard zijn voet terug wil, hoe leer je je paard veilig kennismaken met een paard uit een andere kudde, hoe leer je hem de trailer in te gaan zonder dwang?

Voor dressuur- en recreatieruiter
We verwachten van je dat je je durft open te stellen voor een nieuwe of andere manier van je paard benaderen. Dat je energiek kunt zijn, dat je jezelf toestaat fouten te maken. Daartoe moet je misschien sommige gewoonten afleren en nieuwe aanleren. Maar met als resultaat: nog meer plezier voor jou en je paard, en een optimale samenwerking, zodat jullie samen een goed team zijn. En zodat je paard zich dankzij jou veilig voelt in een voor hem onnatuurlijke omgeving (een knallende bromfiets, wedstrijd-terrein, wapperende zeilen, de trailer)

Prijs voor deze 2-weekse training: 499,- (10 x 2 uur les)
Les van maandag t/m vrijdag.
Op zondagmiddag is de kennismaking, geven we een kleine demonstratie en maken we de indeling in groepjes.

Dit zijn de weken waarin de 2-weekse training wordt gegeven:
mei-vakantie:
zondag 23 april t/m vrijdag 12 mei
zomervakantie
elke zondag vanaf 2 juli t/m vrijdag 8 september
herfstvakantie
vanaf zondag 15 oktober t/m vrijdag 27 oktober
Andere weken in overleg
Elk jaar hebben we een nieuw programma, waarin je telkens bijleert. Ook is deze twee-weekse training goed uit te breiden naar drie weken. Want je bent nooit uitgeleerd. Het paard is je leermeester, wij zijn de vertalers.
Lichaamstaal op de grond, en in het zadel, een onafhankelijke zit, en gymnastische oefeningen voor paard en ruiter zijn belangrijk voor wie de kunst van het paardrijden goed wil ontwikkelen.

“Je hoeft nooit meer energie te geven, dan 1 paard hoger in hiërarchie. Dus is je paard no. 3 in de kudde, geef dan de energie van no. 2. ”
Chris Irwin in Horses don’t lie.

Clever Horsemanship en Horsefulness
De basis is Natural Horsemanship (Pat Parelli), maar omdat het eigenlijk onnatuurlijk is dat we als roofdier gezellig met het vlucht- en prooidier optrekken, noemen we het Clever Horsemanship.
Chris Irwin heeft ons gesterkt in die zienswijze.

Maar… Horsefulness – ontwikkelt door Karine Vandenborre van www.horsefulness.be – staat bij ons heel hoog in het vaandel. Karine heeft met onze paarden aan het Lac de Veronne een videocursus opgenomen, die aansluit op haar programma ‘In connectie met je paard’.

Heb je vragen, wil je eerst meer weten alvorens te reserveren? Schrijf vrijblijvend naar vakantie@lacdeveronne.com en Margot Boetes schrijft je dezelfde dag nog terug.

vakantie aan een Frans meertje met paarden en bootjes