paardrijvakantie Lac de Veronne

cursus Horsemanship

oefenen met touwhalster en neckrope
samenzijn en verzorgen
samen verkoeling zoeken in het meer
Los leiden tijdens cursus in het voorjaar
Even langs je vakantiehuisje
Heb je echt een passie voor paarden en pony’s, dan is deze cursus speciaal voor jou. Hier leer je een paard te ‘lezen’ en hier leer je hoe je met bodylanguage kunt antwoorden.

Grondwerk en buitenritten
Je krijgt les in de in de buitenbak: eerst is het paard vrij, je leert een werkelijke connectie maken; daarna besteden we aandacht aan grond-oefeningen. Soms gaan we ook in de roundpen oefenen, met en zonder paard. Je leert het paard te leiden over paadjes, aan de leadrope, maar ook helemaal vrij! Soms gaan we vroeg op pad, en houden we een pick-nick in een grazig weitje. Ook assisteer je een uur per dag bij de cursus Basic Clever, je begeleidt dan je ‘eigen’ pony of paard terwijl een minder ervaren ruiter les krijgt. Soms gaan we samen met het paard het meertje in. En als het niveau het toelaat maken we buitenritjes. We rijden zonder bit, zonder gebruik van hakken of zweep, en wel met gebruik van onze ‘energie’. Ook besteden we aandacht aan verzorging, bijvoorbeeld: hoe geef je zonder morsen een wormenkuur, wat doe je als tijdens het hoeven uitkrabben het paard zijn voet terug wil, hoe leer je je paard veilig kennismaken met een paard uit een andere kudde, hoe leer je hem de trailer in te gaan zonder dwang?

Voor dressuur- en recreatieruiter
We verwachten van je dat je je durft open te stellen voor een nieuwe of andere manier van je paard benaderen. Dat je energiek kunt zijn, dat je jezelf toestaat fouten te maken. Daartoe moet je misschien sommige gewoonten afleren en nieuwe aanleren. Maar met als resultaat: nog meer plezier voor jou en je paard, en een optimale samenwerking, zodat jullie samen een goed team zijn. En zodat je paard zich dankzij jou veilig voelt in een voor hem onnatuurlijke omgeving (een knallende bromfiets, wedstrijd-terrein, wapperende zeilen, de trailer)

Prijs: 280,- per week (5 x 3 uur les)
Les van maandag t/m vrijdag.
Op zondagmiddag is de kennismaking, geven we een kleine demonstratie en maken we de indeling in groepjes.

Elk jaar hebben we een nieuw programma, waarin je telkens bijleert. We besteden aandacht aan lichaamstaal op de grond, lichaamstaal in het zadel, en gymnastische oefeningen voor het paard, zoals cavaletti, buiging van de hals, en zijwaartse gangen. In het zadel en er naast. Ook krijg je oefeningen voor jezelf, zodat je een goede onafhankelijke zit ontwikkelt.

“Je hoeft nooit meer energie te geven, dan 1 paard hoger in hiërarchie. Dus is je paard no. 3 in de kudde, geef dan de energie van no. 2. ”
Chris Irwin in Horses don’t lie.

Clever Horsemanship en Horsefulness
De basis is Natural Horsemanship (Pat Parelli), maar omdat het eigenlijk onnatuurlijk is dat we als roofdier gezellig met het vlucht- en prooidier optrekken, noemen we het Clever Horsemanship.
Chris Irwin heeft ons gesterkt in die zienswijze.

Maar… Horsefulness – ontwikkelt door Karine Vandenborre van www.horsefulness.be – staat bij ons heel hoog in het vaandel. Karine heeft in oktober 2016 met onze paarden aan het Lac de Veronne een videocursus opgenomen, die aansluit op haar programma ‘In connectie met je paard’.

Heb je vragen, wil je eerst meer weten alvorens te reserveren? Schrijf vrijblijvend naar vakantie@lacdeveronne.com en Margot Boetes schrijft je dezelfde dag nog terug.

vakantie aan een Frans meertje met paarden en bootjes