workshop

Aan het Lac de Veronne geven we een workshop met onze paarden. Geschikt voor volwassenen die kennis willen maken met Clever Horsemanship, die het paard (vluchtdier/prooidier) beter willen begrijpen en die willen ervaren hoe onze kleinste bewegingen (roofdier) al van invloed zijn.

Paarden liegen niet. Je leert hier kijken naar de lichaamstaal van het paard, en hoe je daarop met je eigen lichaamstaal reageert. Welke beweging is goed om te maken en welke kan je beter vermijden omdat het verwarring bij het paard veroorzaakt. Ook interessant voor ouders die hun kind op de manege helpen, en meer van paarden willen begrijpen. Je krijgt theorie, een demonstratie, en je doet zelf ervaring op. Je blijft op de grond, bij deze workshop ga je niet rijden.


Je oefent in de roundpen en in de bak. Je ervaart dat ‘niets doen’ ook ‘iets doen’ is. Je leert reflexen af, en je leert nieuwe reflexen aan. Het paard is je leraar, want aan hem kun je goed zien welke beweging van jou invloed heeft op de zijne en andersom. Je werkt met het paard vrij en aan de leadrope.

Zie voor een voorbeeld het filmpje

Zo’n workshop kun je volgen in in de meivakantie (eind april – half mei), zomervakantie (begin juli tot eind augustus) en herfstvakantie (half oktober). Afhankelijk van het aantal deelnemers duurt een workshop 2 à 3 uur. Prijs per deelnemer: 65,-
Je kunt één of meerdere workshops volgen. Ze worden gegeven in het Nederlands.
Voor meer informatie: vakantie@lacdeveronne.com

vakantie aan een Frans meertje met paarden en bootjes