workshops

Aan het Lac de Veronne geven we verschillende workshops met onze paarden. Geschikt voor volwassenen, vanaf 17 jaar, die kennis willen maken met Clever Horsemanship, die het paard (vluchtdier/prooidier) beter willen begrijpen en die willen ervaren hoe onze kleinste bewegingen (roofdier) al van invloed zijn Een workshop wordt gegeven in kleine groepjes en duurt meestal drie uur, maar kan in overleg ook korter, of in voor- en naseizoen in gezinsverband

1). workshop lichaamstaal
Paarden liegen niet. Je leert hier kijken naar de lichaamstaal van het paard maakt, en hoe je daarop met je eigen lichaamstaal op reageert. Ook interessant voor ouders die hun kind op de manege helpen, maar meer van paarden willen leren begrijpen. Je krijgt theorie, een demonstratie, en je doet zelf ervaring op. Je blijft op de grond, bij deze workshop ga je niet rijden.

2). workshop grondwerk
Je oefent in de roundpen en in de bak. Je ervaart dat ‘niets doen’ ook ‘iets doen’ is. Je leert reflexen af, en je leert nieuwe reflexen aan. Het paard is je leraar, want aan hem kun je goed zien welke beweging van jou invloed heeft op de zijne en andersom. Je werkt met het paard vrij en aan de leadrope.

Zie voor een voorbeeld het filmpje vrije oefening met Cyrius

vakantie aan een Frans meertje met paarden en bootjes